На 18-ти май ще се проведе велошествие “С колело на запад,

...
На 18-ти май ще се проведе велошествие “С колело на запад,
Коментари Харесай

След велошествието “С колело на запад” - трето издание на Re>Bazaar: Зелен Западен


На 18-ти май ще се организира велошествие  “С колело на запад ”, проведено от  “Декатлон България ” и районната администрация. Сборният пункт е в 9:00 ч. на ул.  “Вечерница ” 1А, участниците ще получат стикер и номер за присъединяване в томболата с награди – няколко велосипеда, над 100 броя подаръчни ваучера и спортни аксесоари. Стартът на велошествието е в 10:00 ч. и то ще се придвижи по посока кв.  “Прослав ”. Като междинна точка в едната посока е шоколадовата фабрика  “Гайо ”, където участниците ще имат опция да се поддържат с шоколад и разхладителна напитка до 10:45 ч. Оттам също могат да се включат колоездачи. Обратната посока на велошествието ще е по бул.  “Пещерско шосе ”, а финалът е пред Братската могила. Там всички могат да пуснат своя номер за присъединяване в томболата.

Интересни ще бъдат спортните и занимателни игри за децата, както и рисуването на лица. От ВелоКултура ще проведат потребно образование за безвредно каране на колела. Целта на събитието е да насърчи хората от всички възрасти да се качват по-често на колела, само че и да се повдигне въпросът за нуждата от повече велоалеи в кв.  “Западен ”.

За сигурността на участниците ще се погрижи Общинска полиция, като придвижването на МПС-тата ще се затваря поетапно, до момента в който минава движещата се колона. Организаторите приканват децата да бъдат с каски!

На 19-ти май (неделя) в парк “Гарнизонна фурна ” ще се организира третото издание на Re> Bazaar: Зелен Западен. Концепцията е на Maйна Town, събитието се реализира с финансовата поддръжка на регион “Западен ”. Организаторите насочат покана към пловдивчани да се причислят към тази зелена точка, където ще открият доста ентусиазъм по какъв начин да живеят по-екологосъобразно, да трансфорат квартала в по-чист и с по-малко боклуци.

Заповядайте при шатрата на район  “Западен ” и разгледайте находките като: дрехи, книги, значки, играчки и други. Всеки може да се снабди с някоя от тях, като подари средства за благотворителната ни идея, която е за самотна майка с три деца, живееща в квартала.

В Re> Bazaar: Зелен Западен ще вземат участие и доста сътрудници, подкрепящи концепцията за чиста околна среда. Деца и възрастните ще се включат в просветителни интензивности и игри, както и ще се заредят с нови хрумвания.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР